Marile momente ale mintuirii
Citeva din momentele importante ale mintuirii ilustrate prin intermediul picturii murale din biserica Sf Maria. Pictura bisericii este opera pictorului Doru Sladescu.

Si intrand ingerul la ea, a zis:
"Bucura-te, ceea ce esti plina de har, Domnul este cu tine. Binecuvantata esti tu intre femei."

Luca 1.28

"Iata, Fecioara va avea in pantece si va naste Fiu si vor chema numele Lui Emanuel, care se talcuieste: Cu noi este Dumnezeu".

Matei 1.23

Si cand s-au implinit zilele curatirii lor, dupa legea lui Moise, L-au adus pe Prunc la Ierusalim, ca sa-L puna inaintea Domnului. Precum este scris in Legea Domnului, ca orice intai-nascut de parte barbateasca sa fie inchinat Domnului.

Luca 2.22-23

Dupa plecarea magilor, iata ingerul Domnului se arata in vis lui Iosif, zicand:
"Scoala-te, ia Pruncul si pe mama Lui si fugi in Egipt si stai acolo pana ce-ti voi spune, fiindca Irod are sa caute Pruncul ca sa-L ucida."

Matei 2.13

Iar botezandu-se Iisus, cand iesea din apa, indata cerurile s-au deschis si Duhul lui Dumnezeu s-a vazut pogorandu-se ca un porumbel si venind peste El.

Matei 3.16

Si dupa sase zile a luat Iisus cu Sine pe Petru si pe Iacov si pe Ioan si i-a dus intr-un munte inalt, de o parte, pe ei singuri, si S-a schimbat la fata inaintea lor.

Marcu 9.2

Si fiind El in Betania, in casa lui Simon Leprosul, si sezand la masa, a venit o femeie avand un alabastru, cu mir de nard curat, de mare pret, si, spargand vasul, a varsat mirul pe capul lui Iisus.

Marcu 1.3

Iisus, luand paine si binecuvantand, a frant si, dand ucenicilor, a zis: Luati, mancati, acesta este trupul Meu. Si luand paharul si multumind, le-a dat, zicand: Beti dintru acesta toti, Ca acesta este Sangele Meu, al Legii celei noi, care pentru multi se varsa spre iertarea pacatelor.

Matei 26.26-28

Zicand:
Parinte, de voiesti, treaca de la Mine acest pahar. Dar nu voia Mea, ci voia Ta sa se faca.

Luca 22.42

Si dupa ce L-au batjocorit, L-au dezbracat de purpura si L-au imbracat cu hainele Lui. Si L-au dus afara ca sa-L rastigneasca.

Marcu 15.20

Hristos a inviat din morti cu moartea pe moarte calcind si celor din morminte viata daruindu-le.

Si din cer, fara de veste, s-a facut un vuiet, ca de suflare de vant ce vine repede, si a umplut toata casa unde sedeau ei. Si li s-au aratat, impartite, limbi ca de foc si au sezut pe fiecare dintre ei. Si s-au umplut toti de Duhul Sfant si au inceput sa vorbeasca in alte limbi.

Faptele Apostolilor 2.2-4


Design by Gabriel Ditu © 2005
Biserica Ortodoxa Sf Maria din Sydney
64 Linthorn Avenue - Enfield South - NSW 2133 - Australia

Din constitutia parohiei
Membri
Obiectivele Parohiei

De la preotul paroh
Calitatea de membru
Crezul - semnificatie

Pictura bisericii
Momente ale mintuirii
Tur virtual 360°